Ga verder naar de inhoud

Jochen Verghote

Jochen Verghote, fotograaf bij Lucid, combineert zijn twee passies: fotografie en architectuur. Al bijna tien jaar maakt hij in opdracht van de Stad Antwerpen foto's van erfgoed in de stad. Zo ontdekt hij locaties waar hij anders nooit zou komen. Hij benadrukt graag dat hij geen expert is op vlak van erfgoed. Maar weinigen komen op zoveel unieke erfgoedlocaties als hij.

Ik kom op plaatsen waar niemand anders per toeval komt. Van overheidsgebouwen, tot musea, scholen maar evengoed huizen van particulieren. Het is fantastisch om dan ook de bewoners te leren kennen. En te zien met hoeveel passie ze "hun monumentje" onderhouden.

Alle types erfgoed kunnen Jochen bekoren. Gebouwen in oude barokstijl waar hij alle hoekjes en kantjes kan laten zoeken en tonen. Deze ontdekkingstocht vindt hij net zo leuk aan zijn erfgoed opdrachten. Maar het recentere erfgoed uit het modernistische tijdperk heeft zijn hart gestolen. De vaak strakke lijnen vindt hij fantastisch om in beeld te brengen.

Volgend jaar viert Jochen 10 jaar bijzondere erfgoedplekken ontdekken en fotograferen. Hij denkt er over om al het moois dat hij in zijn persoonlijk archief heeft verzameld, te delen in een boek of een expo. Uitgevers mogen altijd bellen!