Ga verder naar de inhoud

Open Monumentendag x Dag van de architectuur

Dit jaar slaan Open Monumentendag en Dag van de architectuur de handen in elkaar. Bekijk hier het gezamenlijke programma waarin hedendaagse architectuur en erfgoed elkaar ontmoeten.

Zondag 10 september vormt dit jaar de achtergrond voor zowel Open Monumentendag als Dag van de architectuur. Een ideale kans dus om een gemeenschappelijk programma aan te bieden waarin hedendaagse architectuur en erfgoed elkaar ontmoeten.

Een groep master- en doctoraatstudenten maken onder begeleiding van het Vlaams Architectuurinstituut de selectie in projecten en stellen ze op 10 september enthousiast voor. Op veel van de bijzondere locaties van het gemeenschappelijk programma zullen er rondleidingen, lezingen en workshops zijn. Een aanrader voor wie niet alleen van erfgoed maar ook van hedendaagse architectuur en techniek houdt.

Dag van de architectuur is het sluitstuk van het Festival van de architectuur, georganiseerd door het Vlaams Architectuurinstituut. Hieronder vind je de locaties van het gemeenschappelijke programma. Op de website van Festival van de architectuur kan je hun volledige programma ontdekken.

Favoriet van Marie Moors

Meer thema's

Modernistisch erfgoed

Modernistische architectuur is relatief jong in een historische context. Deze beschermen is daardoor niet altijd evident, maar kenners én…

#rondjekiosk

Er zit muziek in Open Monumentendag. En dat mag je deze editie letterlijk nemen. Dit jaar slaat Open Monumentendag de handen in elkaar met…