Publiekspoll

Beiaardklokken

Welk lied luidt Open Monumentendag in?

Dansend meisje

K3, The Scene of Louis Armstrong?

Vlaanderen en Nederland geven dit jaar voor de eerste keer samen het startschot voor Open Monumentendag. Meer dan 50 beiaardtorens in de Lage Landen zullen hetzelfde lied spelen. Welk nummer het wordt, is nog niet gekend.

Om het inclusieve jaarthema van Open Monumentendag in de verf te zetten, kan je kiezen uit drie nummers die diversiteit en samenhorigheid bezingen. De muziekselectie kwam tot stand in nauw overleg met de beiaardiers. Er werd gekozen voor nummers die goed op klokkenspel tot hun recht komen. 

Stemmen kan tot woensdag 8 september via onderstaande poll. Het gekozen lied zal Open Monumentendag op zondag 12 september letterlijk inluiden.  Je kan de uitslag ook volgen op:

Het meest inclusieve instrument

Open Monumentendag staat dit jaar helemaal in het teken van inclusie en welk instrument is inclusiever dan de beiaard? Muziek die gratis en voor niets speelt voor iedereen in de buurt! We gaan op bezoek bij Luc Rombouts, beiaardier in de Abdij van Park. Hij vertelt hoe het beiaardrepertoire op Open Monumentendag zal worden uitgebreid met muziek voor de superdiverse samenleving van vandaag. 

Remote video URL