Inspiratie

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Open Monumentendag. We voorzien je ook van een heleboel inspirerende artikels met onze beste tips om van Open Monumentendag hét monumentenfeest van het jaar te maken.

Iets gezien dat niet klopt? Laat het ons weten!

Tommelen

Heel wat monumenten zijn door mensen gebouwd. Maar ook de natuur kan monumentaal zijn en historisch enorm waardevol. Dat ontdek je tijdens Open Monumentendag hier.

boot

Op Open Monumentendag mag ook varend erfgoed niet ontbreken! Wij stellen je voor aan 9 monumenten die je laten kennismaken met het leven op het water. Duik je mee in het programma?

Kasteel Meerlaer

Hoe vaak krijg je de kans om binnen te stappen in een echt kasteel? Tijdens Open Monumentendag alvast wel! Kom een kijkje nemen achter de statige gevels, hoge deuren en dikke muren van deze zes kastelen.

Ensemble Ernest Stordiau

Op Open Monumentendag openen verschillende privéwoningen de deuren: van een 18de-​eeuws koopmanshuis tot  een brutalistische woning middenin het groen.

OMD 2018

Doe je mee aan Wiki Loves Heritage Belgium? Maak erfgoed vindbaar én zichtbaar door jouw mooiste foto's te uploaden, of maak foto's tijdens Open Monumentendag. Je maakt kans op een mooie prijs!