Inspiratie

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Open Monumentendag. We voorzien je ook van een heleboel inspirerende artikels met onze beste tips om van Open Monumentendag hét monumentenfeest van het jaar te maken.

Iets gezien dat niet klopt? Laat het ons weten!

Samen

Naar aanleiding van Open Monumentendag organiseert Herita deze webinar rond erfgoed en diversiteit, volledig in de lijn van het thema inclusie. Deze webinar wordt georganiseerd samen met Demos en Stella Nyanchama Okemwa op donderdag 10 juni van 10u tot 11u30

Open Monumentendag 2020

Op zondag 12 september vindt de 33ste editie van Open Monumentendag plaats. Herita, de erfgoedorganisatie die Open Monumentendag sinds 2012 coördineert, roept alle lokale organisatoren op om een activiteit te organiseren binnen het thema ‘Erfgoed en inclusie’. Vanaf 22 maart starten de inschrijvingen. 

Erfgoed en inclusie

Deze brochure is jouw leidraad in de voorbereidingen voor Open Monumentendag. Duik in de brochure, bundel de krachten met andere organisaties en bezorg het publiek een onvergetelijke Open Monumentendag.

Stockfoto

De federale regering besliste op 12 juni om een eerste steunmaatregel te nemen, door een aanpassing van het systeem van belastingvermindering voor giften. Daarmee wil de regering belastingplichtigen aanmoedigen om giften te schenken ter ondersteuning van vrijwilligers, ngo's en non-​profitorganisaties wiens activiteiten getroffen zijn door de crisis.