Inspiratie

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over Open Monumentendag. We voorzien je ook van een heleboel inspirerende artikels met onze beste tips om van Open Monumentendag hét monumentenfeest van het jaar te maken.

Iets gezien dat niet klopt? Laat het ons weten!

Open Monumentendag

Op 13 september vindt de 32ste editie van Open Monumentendag plaats. Vanaf vandaag kan iedereen op www.openmonumentendag.be in het programma duiken. Momenteel zijn er 159 activiteiten te beleven in 138 monumenten in Vlaanderen.

Stockfoto

De federale regering besliste op 12 juni om een eerste steunmaatregel te nemen, door een aanpassing van het systeem van belastingvermindering voor giften. Daarmee wil de regering belastingplichtigen aanmoedigen om giften te schenken ter ondersteuning van vrijwilligers, ngo's en non-​profitorganisaties wiens activiteiten getroffen zijn door de crisis.

Brugge Gruuthuuse

Het Gruuthusemuseum in Brugge, het Predikheren in Mechelen en de Sint-​Niklaaskerk in Westkapelle zijn de drie laureaten voor de vijfde editie van de Onroerenderfgoedprijs. Iedereen kan vanaf nu stemmen op zijn favoriete laureaat. Begin oktober wordt bekend gemaakt wie de Onroerenderfgoedprijs 2020 wegkaapt en wie de publieksprijs verdient.