Menu

Voorwaarden om deel te nemen

Open Monumentendag 2019

Herita organiseert Open Monumentendag  samen met lokale organisatoren.  Lokale organisatoren kunnen privé-eigenaars zijn, maar ook Intergemeentelijke Onroerenderfgoeddiensten, erfgoedverenigingen, beheerders van monumenten, steden en gemeenten,... Kortom: iedereen die iets wenst te organiseren, is welkom.

De voorwaarden om deel te nemen zijn eenvoudig:

  • Het onroerend erfgoed staat centraal tijdens jouw activiteit 
    Monumenten, landschappen, archeologische sites of varend erfgoed, al dan niet beschermd
  • De onroerend erfgoedsites zijn opengesteld voor het grote publiek op zondag 13 september.
    Onroerend erfgoed dat op andere momenten of het hele jaar door wordt opengesteld, kan uiteraard ook deel uitmaken van het programma. Maar liefst valt er op Open Monumentendag dat tikkeltje meer te beleven dan op andere dagen: een unieke rondleiding, een exclusief gedeelte, een bijzondere tentoonstelling, …
  • Het opengestelde erfgoed kan gratis bezocht worden.
    Voor een optionele randactiviteit kan een kleine, billijke vergoeding gevraagd worden. Je mag ook steeds een hapje en een drankje verkopen, zolang het erfgoed maar gratis bezocht kan worden. Hoofdactiviteiten die niet gratis zijn, worden niet op de website weergegeven. Als je vragen hierover hebt, neem dan gerust contact op met ons.

Info voor Open Monumentendag-organisatoren

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van Open Monumentendag-nieuws, bijvoorbeeld wanneer het campagnebeeld er is, of wanneer je promotiemateriaal kan bestellen?  Schrijf je in op de algemene nieuwsbrief van Herita en kom het te weten!