Menu

Erfgoed heeft jouw steun meer dan ooit nodig

Abdij Herkenrode

Abdijen, molens, kastelen, kerken, forten… gingen lange tijd op slot om daarna te heropenen met minder bezoekers. De coronacrisis laat zich ook in de erfgoedsector hard voelen. Maanden aan inkomsten gingen verloren, de onderhoudskosten bleven lopen en de toekomst is onzeker. We kunnen jou steun meer dan ooit gebruiken.

  • Help ons het erfgoed te ontsluiten voor bezoekers 
  • Help ons om monumenten te ondersteunen én iconische plekken te restaureren.
  • Help ons om historisch waardevolle plekken op de kaart te zetten.

Drie manieren om te steunen

Open Monumentenkaart

1. Word lid en geniet nog meer van erfgoed

Steun ons door  lid te worden van Open Monumenten aan 25 EUR. In ruil voor je engagement geniet je  van extra voordelen. Je krijgt: 

  • De kans om deel te nemen aan exclusieve ledenactiviteiten zoals de avant-première van Open Monumentendag waarbij uitzonderlijk erfgoed te bezoeken is.
  • Een Open Monumentenkaart waarmee je korting en voordelen bekomt in meer dan 250 monumenten
  • 1  bon voor een gratis bezoek aan een van deze monumenten
  • Een leuk welkomstgeschenk
  • Kersvers nieuws, tips en inspiratie over erfgoed

Je kan individueel lid worden of meteen je partner/gezinslid mee lid maken aan kortingstarief van €15  per persoon. Kies in dat geval voor  het gezinslidmaatschap.

Hofkamer

2. Doneer en geniet van 60% belastingvermindering via een fiscaal attest

Elke donatie helpt ons om monumenten te beschermen en open te stellen voor bezoekers. Doneren doe je zo:

Steun ons met een gift online via onze veilige betaalomgeving
Steun ons met een gift op het rekeningnummer BE94 426 317 436 114 met vermelding: GIFT

Als je in 2020  minstens € 40 of meer doneert  kan je uitzonderlijk 60% belastingvermindering verkrijgen.* Een gift van € 50 kost je bijgevolg slechts € 20. In ruil voor deze gift valt midden maart 2021 een fiscaal attest bij jou in de bus.

Kasteel van Horst

3. Steun een concreet project: de restauratie van het Kasteel van Horst

Het eeuwenoude Kasteel van Horst in Holsbeek is dringend toe aan restauratie. De komende jaren neemt Herita, in samenwerking met de Vlaamse overheid, de nodige stappen om het kasteel weer open te stellen voor het publiek. Onder andere de torenspits, de brug, de kaaimuur, de donjon, de kapel en de ridderzaal krijgen een opknapbeurt.

Voor een deel van de werken ontvangt Herita middelen van de Vlaamse overheid.  Daarnaast investeren we ook volop eigen middelen in het kasteel. Om de volledige financiering rond te krijgen hopen we ook op jouw steun te mogen rekenen. We zijn nog op zoek naar € 200 000 tegen 31 december 2023. Zorg jij er mee voor dat dit bijzondere middeleeuwse kasteel bewaard blijft voor de toekomst?