Praktische info

Op zondag 9 september viert Vlaanderen de 30ste editie van Open Monumentendag. Ook dit jaar zetten heel wat steden en gemeenten hun beste beentje voor en presenteren we een verrassend aanbod voor jong en oud.

 

Het reguliere programma op zondag 9 september is helemaal gratis.  Voor bepaalde activiteiten en bezoeken moet je op voorhand reserveren. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij de vermelde betrokken dienst. Alle info hierover kan je in het programma vinden.

 

Wil je Open Monumentendag in avant-première beleven? Ontdek dan het exclusieve betalende aanbod voor leden.

 

Families met kinderen

Families met kinderen zijn voor Open Monumentendag een cruciale doelgroep, want kinderen van vandaag zijn het publiek en de monumentenzorgers van morgen. Bovendien zijn ze een volwaardig publiek en hebben ze recht op een Open Monumenten-aanbod op maat. In het programma van Open Monumentendag vind je dat aanbod heel eenvoudig via Vlieg, het label voor culturele activiteiten op maat van families met kinderen. 

 

Doorzoek het programma en kijk wat er in je buurt te beleven valt.

 

Mijn favorieten

Stel je eigen programma samen voor Open Monumentendag! Doorzoek het programma en bekijk de kaart om monumenten te vinden.

 

Heb je monumenten gevonden die je wil bezoeken? Voeg ze toe aan je favorieten door op het hartje te klikken in het programma of bij 'voeg toe aan favorieten' onder de titel van elke activiteit. Via Mijn favorieten in het hoofdmenu kan je dan jouw persoonlijk programma bekijken en bewerken.

Helemaal tevreden over je programma? Je kan het afdrukken via de Print-knop bovenaan de Favorieten-pagina.

 

Toegankelijke Open Monumentendag

Open Monumentendag is een dag voor iedereen. Daarom vinden we het belangrijk om ook volledige en nuttige informatie te verstrekken aan personen met een beperking. Op welke manier een monument voor hen toegankelijk is, kan je zien aan de icoontjes onderaan in de zoekbox van het programma. Via de functies in de zoekmachine vind je heel gemakkelijk opengestelde monumenten en activiteiten op maat van mensen met een beperking.