Menu

Open Monumentendag buiten Vlaanderen

Wallonië

Niet alleen in Vlaanderen wordt Open Monumentendag georganiseerd. In het weekend van op 7 en 8 september kan je ook het Waals erfgoed gaan ontdekken. De focus ligt dit jaar op restauratie, herbestemming en herwaardering van het erfgoed. Zo wordt er ingegaan op recent gerestaureerde sites, de ontsluiting van archeologische sites en de stedenbouwkundige planning rond erfgoed. Maar even goed worden bijvoorbeeld ook lichtinstallaties om monumenten te laten opvallen in de verf gezet.

https://www.journeesdupatrimoine.be

 

Brussel

De Brusselse monumenten kan je dit jaar tijdens het weekend van 14 en 15 september gaan bezoeken, met als thema "Een plaats voor kunst". Op het programma staan onder andere muziekacademies, academies voor schone kunsten, dansscholen, theaters, concertzalen, opera's en bioscopen. Ook gebouwen die kunstcollecties of kunstenaarsateliers huisvesten staan mee in de kijker.

http://www.openmonumentendagenbrussel.be

 

In de rest van Europa

Maar er is nog meer. In de loop van de maand september kan je in 50 verschillende landen en regio's over heel Europa monumenten gaan ontdekken! De deelnemende landen spreken onderling ook jaarlijks een Europees thema af. Dit jaar is dat “Kunst en entertainment”. Via de zoekfunctie van deze website kan je de Vlaamse activiteiten in het kader van dit thema terugvinden.

Dus, als je tijdens de komende Open Monumentendag op pad gaat, bedenk dan dat er miljoenen Europeanen dat samen met jou doen!

www.europeanheritagedays.com.