Open Monumentendag

Open Monumentendag, dat is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Hét feest van het onroerend erfgoed is in 2017 al aan zijn 29ste editie toe en kan ieder jaar rekenen op een grote belangstelling van publiek en media. Het bewijs dat bekend én minder bekend onroerend erfgoed blijft boeien. Het recept van Open Monumentendag is alom bekend: op de 2de zondag van september stellen honderden monumenten in heel Vlaanderen gratis hun deuren open.

 

Open Monumentendag buiten Vlaanderen

Niet alleen in Vlaanderen wordt Open Monumentendag georganiseerd. In hetzelfde weekend kan je op 9 en 10 september ook op stap in Wallonië. Dit jaar is het thema ‘Voies d'eau de terre et de fer', waarmee wordt gefocust op duurzame mobiliteit om zo ook erfgoed op een andere manier te ontdekken.
www.journeesdupatrimoine.be

 

Het weekend nadien (16 en 17 september) kan je de Brusselse monumenten bezoeken. Het thema ‘Natuur in de stad’ focust niet alleen op parken en tuinen, maar heeft ook oog voor de relatie tussen architectuur en natuur, natuur in gebouwen en natuur als inspiratie voor decoratie en het gebruik van natuurlijke materialen.
www.erfgoed.brussels.be

 

Maar er is meer, in de loop van de maand september kan je op ontdekking in 46 landen over heel Europa!
Ontdek het programma op www.europeanheritagedays.com.

 

Dus, als je tijdens de komende Open Monumentendag op pad gaat, bedenk dan dat er miljoenen Europeanen dat samen met jou doen!