Meer natuurbeleving in de Vlaamse Rand rond Brussel

06/09/2017

Naar aanleiding van Open Monumentendag die dit jaar Natuur & Erfgoed als één van de thema's heeft, hebben de Vlaamse agentschappen Natuur en Bos en Plantentuin Meise vanmiddag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Door kennis te delen en het aanbod op elkaar af te stemmen met promoties en arrangementen, streven de partners naar meer en beter openbaar toegankelijk groen en een verhoogde natuurbeleving in de Vlaamse Rand rond Brussel. 

Tuinen van internationaal topniveau

De tuinen in de Vlaamse Rand rond Brussel zijn van internationaal topniveau. De Plantentuin Meise is een internationale wetenschappelijke onderzoeksinstelling en een botanische tuin die vooral de tropische en Europese plantenkunde centraal stelt. Er is ook een herbarium, een bibliotheek en uitgebreide levende verzamelingen. 

 

Voor het Agentschap Natuur en Bos gaat het bijvoorbeeld over de Museumtuin van Gaasbeek, een sprookjesachtige plek naar voorbeeld van kasteeltuinen uit de 18de en 9de eeuw. Maar ook de rozentuin Coloma, de Oranjerietuin in Vordenstein en de kasteeldomeinen Drie Fonteinen, Groenenberg en Ter Rijst worden door het ANB beheerd.

 

Extra voordeel tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag zijn de Museumtuin van Gaasbeek en de Plantentuin Meise gratis te bezoeken. Wie die dag één van beide tuinen bezoekt, krijgt een gratis ticket voor de andere tuin dat geldig is tot en met 31 oktober 2017. 

 

Wie de tuinen nadien nog wil bezoeken kan nu ook genieten van een fijne korting bij een bezoek aan beide tuinen! Op vertoon van een toegangsticket tot de Museumtuin krijgen bezoekers een korting op hun toegangsticket tot de Plantentuin, en omgekeerd.

 

Plan je bezoek aan de Plantentuin van Meise of de Museumtuin van Gaasbeek!

 

 

Meer informatie over de nieuwe samenwerking lees je hier.