Kasteeltuintjes in Beauvoorde

Originele en kindvriendelijke activiteiten organiseren op Open Monumentendag doe je door je creativiteit te laten spreken en je in te leven in de leefwereld van kinderen. Het Open Monumentendagprogramma in Kasteel Beauvoorde bestond uit een aantal originele activiteiten voor jonge kasteelbezoekers.

Kasteeltuintjes kasteel beauvoorde

De tuin staat centraal

Kasteeltuin maken, safari, parkspelen

Naast traditionele rondleidingen in het kasteel, stond op Open Monumentendag 2017 ook de tuin centraal. Kinderen konden tijdens een fijne workshop een eigen kasteeltuin aanleggen. Wat de workshop kasteeltuinen inhield? Met natuurlijke materialen, recyclagematerialen en een gezonde portie fantasie een kasteelhof aanleggen.

Naast kasteelhofjes bouwen, konden kinderen in de tuin van Kasteel Beauvoorde ook op safari gaan. Als echte biologen gingen ze op zoek naar bijzondere dieren en merkwaardige planten. Kinderen namen hun ouders mee op sleeptouw door de tuin en leerden zo alles bij over de fauna en flora in het kasteelpark.

Behalve de workshop kasteeltuintjes en de safari kon je in Kasteel Beauvoorde ook de hele dag gratis parkspelen ontlenen. Zo kon je met het hele gezin in de prachtige kasteeltuin petanquenkubb-spelen, of cricketten.