Inschrijven

Open Monumentendag 2019

Je activiteit inschrijven doe je via het online inschrijvingssysteem.  Zowel je digitale als fysieke activiteit kan via dit inschrijvingssysteem worden toegevoegd.

Algemene tips om je activiteit/ openstelling in te schrijven

 • Bedenk een wervende titel en kies een mooie foto, want dit is jouw visitekaartje voor het publiek! 
 • Overtuig bezoekers om deel te nemen aan jouw activiteit. Dit doe je door duidelijke informatie mee te geven in de beschrijving. Een goede tekst geeft altijd antwoord op de volgende vragen: wie, wat, waar, wanneer en hoe? Geef ook zeker mee als er gewerkt wordt met reserveringen!
 • Vul de juiste praktische informatie in. Zorg dat je inschrijving compleet is en dat wij alle nodige info hebben om je inschrijving te verwerken. Vergeet vooral jouw naam of de naam van je organisatie niet, en de nodige contactgegevens zodat we je kunnen bereiken als dat nodig is. 
 • Inschrijven kan van 22 maart tot 25 juli 2021. Activiteiten die later ingevoerd worden zullen helaas niet doorstromen naar de publiekswebsite.

Tips om digitale en fysieke activiteiten in te schrijven

Hoe schrijf ik een digitale activiteit in?

Op dezelfde manier als een fysieke activiteit. Enkel bij onderstaande stappen moet je rekening houden met de volgende zaken:

 • Stap 1: Kies het evenement-type dat het best bij jouw programma aansluit. Bijvoorbeeld: een virtuele toer van je monument kan je aanduiden als begeleide rondleiding.
 • Stap 2: Geef de datum en het aanvangsuur van de online activiteit of virtuele toer door. Indien je meerdere aanvangsuren in de dag hebt, kan je deze extra uren na publicatie invoeren via bewerken.
 • Stap 3: Geef gewoon de locatie van je monument in, net zoals je een fysieke activiteit zou inschrijven. Wij duiden zelf de locatie op de website aan als een virtueel bezoek.
 • Stap 4: Geef in de titel mee dat het om een digitale activiteit gaat.
 • Stap 5: Geef bij 'Beschrijving' duidelijk mee dat het om een digitale activiteit gaat én plak hier de link naar je website of je digitale activiteit. Ook bij 'Contact & Reservatie' geef je de link mee naar je website of je digitale activteit. Geef de bezoekers duidelijke instructies: moet er iets worden gedownload, moeten er links gekopieerd worden... Maak het jouw bezoekers zo eenvoudig mogelijk. 
 • Stap 6: Duid aan dat het om een online activiteit gaat. Op deze manier wordt het evenement automatisch correct aangeduid op de website van Open Monumentendag en de redactie van UiTinVlaanderen.be.

Bij vragen over online activiteiten invoeren, contacteer beau.vandooren@herita.be

Hoe schrijf ik een coronaproof fysieke activiteit in?

 • Communiceer vooraf hoe het bezoek zal plaatsvinden en waar de bezoekers rekening mee moeten houden. Dit kan in de beschrijving van je evenement. Welk parcour moeten ze volgen, moeten ze wachten aan de voorkant van het monument vooraleer ze binnen mogen, moeten de bezoekers een mondmasker meenemen...?
 • Indien er een rondleiding plaatsvindt geef je duidelijk mee waar de bezoekers rekening mee moeten houden.
 • Geef mee of de bezoeker zelf een hoofdtelefoon moet meenemen.
 • Geef duidelijk aan welk veiligheidsmateriaal voorhanden is en wat de bezoekers zelf nog moeten meenemen. 
 • Wil je gebruik maken van een reservatiesysteem? Dat kan! Wij voegen zelf de link naar de reservatietool toe aan je evenement zodat de bezoekers zich online kunnen inschrijven. 

Lees hier meer over de richtlijnen voor het openstellen van je monument tijdens Open Monumentendag.

Eerste hulp bij online inschrijven

Demofilmpje

Inschrijvingssysteem: monument invoeren

Het online inschrijvingssysteem van Open Monumentendag werkt zoals de UiTdatabank. Als jouw locatie nog niet in de UiTdatabank zit, wordt er gevraagd om de locatie toe te voegen. Hieronder vind je een handleiding die je op weg helpt om een locatie (monument) en een activiteit toe te voegen.