Zoeken

Erfgoedtype
In de kijker
Doelgroep
Locatie
Bezoek de molen In Stormen Sterk
Gierle (Lille)

Op Open Monumentendag kan je molen In Stormen Sterk in Gierle bezoeken. Deze molen is een stenen grondzeiler, van het type buitenkruier.

Openstelling voormalige Brouwerij De Es
Schalkhoven (Hoeselt)

Na bijna 25 jaar leegstand en verwaarlozing haalden Jimmy, Lindsy, Tanja en Frits de oude brouwerij de Es van onder het stof en rommel.

Opendeur in Eperon d'Or
Izegem

Stokoude oldtimerwagens voor de deur, machinedemonstraties, gratis museuminkom en om 16u de traditionele jaarlijkse Schoentjesworp vanaf de toren van Eperon

Wachtebeke

De gemeente Wachtebeke, Erfgoedsite Mola, Heemkundige Kring De Vierschaar en partners stellen enkele unieke molensites open. Te bezoeken:

Koekelare maakt je erfgoeddronken
Koekelare

Koekelare zet dit jaar tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september het Europees thema ‘kunst & entertainment’ extra in de verf door er op iedere loc

Hof van Peene
Baasrode (Dendermonde)

Ontdek de geschiedenis van het Hof van Peene tijdens een van de rondleidingen in de voormalige

Food Village LOODS 23
Gent

Wraps, pasta of een salade? Met een frisdrank of biertje is het heerlijk verpozen aan het kanaal Gent-Terneuzen.

Molendag: Zwalmmolen
Zwalm

De Zwalmmolen opent haar deuren en zet de meelschuif open. De molenaars en molengidsen ontvangen bezoekers met open armen.

Molendag: Windekemolen
Balegem (Oosterzele)

De Windekemolen rolt de zeilen open, hangt de feestvlaggen op en zet zich in de wind. De molenaars en molengidsen ontvangen bezoekers met open armen.

Brouwen bij Braet
Nevele (Deinze)

Ongezien en voor velen ongeweten verschuilt zich achter de straatgevel een voormalige brouwerij. Van 1877 zwaaide Theofiel Braet hier de plak.

De Steenbakkerij van Ramskapelle
Ramskapelle (Nieuwpoort)

De firma Briqueteries, Tuileries en Céramiques bouwde in 1904-1905 ten westen van de dorpskom van Ramskapelle een steenbakkerij met naast een ateliergebouw o