Bezoek Leercentrum Agora (voormalig Farmaceutisch Instituut)

Omschrijving

In 1930 startte de bouw van het Farmaceutisch instituut/Ecole de Pharmacie, in opdracht van rector Ladeuze. In het gebouw huisde lange tijd de faculteit Farmaceutische Wetenschappen en hadden heel wat studenten opleiding in praktijklabo’s. In 2005 kwam het tijdelijk leeg te staan na de verhuis van de faculteit naar Campus Gasthuisberg. Vandaag de dag is het gebouw een modern leercentrum waar studenten van KU Leuven terecht kunnen voor studie en groepswerk in een informele sfeer. Dankzij de zeer ruime openingstijden en een ruim aanbod van infrastructuur, ontvangt Agora jaarlijks ruim 560.000 bezoeken. De renovatie gebeurde met respect voor het waardevolle erfgoed. In een van de stille ruimtes werd zelfs het originele labomeubilair behouden.

Van 9 september 2018 tot en met 28 januari 2019 loopt er een fondsenwervingscampagne voor de restauratie van de zitjes in het auditorium. In dit auditorium, in de uiterste hoek van het huidige Agora, werd tot 2005 les gegeven door de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen. Na de verhuis van de faculteit kwam het auditorium leeg te staan.

Heb je fijne herinneringen aan het auditorium? Heb je er nog les gehad? Ga naar de website en kies een gouden, een zilveren of een bronzen stoel! Bij je schenking heb je de mogelijkheid om je naam aan de stoel te verbinden. Zo kan je kiezen naast wie je gaat zitten!

Voor meer informatie: https://alum.kuleuven.be/erfgoedfonds/Agora

Deze campagne maakt deel uit van het KU Leuven Erfgoedfonds. Dit fonds wil de KU Leuven in de kijker stellen als duurzame erfgoedbeheerder en de band van alumni met hun Alma Mater versterken (www.erfgoedfonds.be).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toevoegen aan favorieten

Adres

Leercentrum Agora, Edward van Evenstraat 4, 3000 Leuven

Wanneer

Geen openingsuren beschikbaar

Contact

E-mail: agora@kuleuven.be
Telefoon: 016 37 64 06