Bezoek de gerestaureerde brouwerij van Stella Artois in Leuven

Omschrijving

Bezoek de gerestaureerde brouwerij van Stella Artois die in 2012 werd omgevormd tot creatieve hub met een uniek en gemengd programma. De Hoorn is een werk- en ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers in Leuven. Een bijzondere locatie voor feestjes of bedrijfsevents. Een gezellig adresje waar je kan lunchen, dineren of een frisse pint drinken.

VAN BROUWERIJ NAAR CREATIEVE HUB
De Hoorn is een parel van industrieel erfgoed. Het gebouw uit 1923 werd met veel zorg en oog voor details ontworpen, en heeft een bijzondere draagstructuur. Om de 18 meter brede Brouwzaal in één keer te overspannen, en ook het gewicht van de graansilo’s te dragen, gebruikte men hier als een van de eersten keren indrukwekkende vierendeelliggers. In De Hoorn werd in 1926 de eerste Stella Artois gebrouwen. (Kijk naar het etiket op het flesje en je ziet... een hoorn.) In de jaren 1980 kwam De Hoorn leeg te staan, in 1997 werd het gebouw beschermd en in 2007 kochten zeven jonge Leuvense ondernemers het complex. Ze transformeerden het tot een creatieve hub met enkele grotere bedrijven en ook kleinere ondernemingen die faciliteiten delen. Het oude pand kreeg slimme toevoegingen. Er zijn kantoren voor de creatieve economie, evenementenzalen (in de historische Brouw- en Machinezaal en in de nieuwbouw) en horeca (Grand Café). Zo is De Hoorn nu ook een publiek gebouw.

AMBITIES
In april 2018 werd de tweede fase opgestart: een hoogbouwvolume van 10 verdiepingen dat de beschikbare oppervlakte zal verdubbelen. Tijdens de werken blijft De Hoorn actief en eind 2019 opent ze haar nieuwe deuren met een totale oppervlakte van 11.560m2. Door onze oppervlakte te verdubbelen zullen we je nog meer oplossingen kunnen bieden voor werken, wonen en leven in Leuven.

RONDLEIDINGEN
Op zondag 9 september wordt het gebouw opengesteld voor het grote publiek. Ook het Grand Café zal van 10u tot 18u geopend zijn voor een koffie, lunch of frisse Stella. Om het half uur tussen 10u en 13u en tussen 14u en 18u (maximum 12 personen per rondleiding in de kantoorruimtes).

INSCHRIJVINGEN
Ter plaatse.

PARKING
Wil je zo dicht mogelijk parkeren? De Vaartkom-parking (Engels Plein 32, 3000 Leuven) is gelegen op 1 minuut wandelafstand van De Hoorn.

Check WWW.DEHOORN.EU voor meer info over De Hoorn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toevoegen aan favorieten

Adres

De Hoorn, Sluisstraat 79, 3000 Leuven

Wanneer

Geen openingsuren beschikbaar

Organisatie

De Hoorn

Prijs

gratis Basistarief: 0,00 €

Contact

Telefoon: 0473820756