Ga verder naar de inhoud

Op de zolder van de Sint-Katelijnekerk

Sporen op zolder


De mooie middeleeuwse kerkzolder werd tijdens de laatste restauratie vlot toegankelijk gemaakt. Vanop veilige loopbruggen krijg je een uniek zicht op één van de oudste en minst bekende delen van de kerk.

Vrij bezoek
Religieus erfgoed

De zolders boven het koor en de viering zijn niet alleen mooi, ze geven ook heel wat prijs over de ouderdom van de kerk en de vele veranderingen die ze meemaakte.   

Boven op zolder wacht een van onze stadsgidsen je op om je kort (10 min.) te tonen waarop je zoal kan letten. Misschien valt je oog nadien op enkele bouwsporen in de kerk zelf?

Dankzij RADAR kan je in de kerk een performance meemaken van Danielle Huyghe i.s.m Carolina Wilkinson - Duet tussen mens en drone:

‘Duet tussen mens en drone’ is een experimenteel onderzoek, waarin Danielle Huyghe en een filmende drone een uniek partnerschap aangaan, die de verbeelding prikkelt en zo de grenzen van artistieke expressie verkent. De performance brengt het bewegend lichaam en innovatieve technologie samen om een visuele en emotionele ervaring te creëren die het publiek meeneemt in een wereld van unieke interactie. Fysiek gezien verkent "Een Dansduet tussen Mens en Drone" de emotionele en fysieke interactie en respons van de mens op de aanwezigheid van een drone. / aanvang: 14.30u - 15.30u - 16.30u / duur: 15 min. / https://www.daniellehuyghe.com/about.

Praktisch

De zolder van de Sint-Katelijnekerk is vlot toegankelijk via een spiltrap achterin het koor van de kerk.

De kerk is pas vanaf 12u geopend.