Ga verder naar de inhoud

Wandeling: interieurs met hart en ziel

Wist je dat er in Blankenberge heel wat prachtige interieurparels te vinden zijn? Krijg een unieke blik achter enkele gevels en ontdek hoe eigenaars met hart en ziel het interieur vorm geven.

Rondleiding
Volzet
Dit is een activiteit van

Lokaal Bestuur Blankenberge

Kevin Faigniaert

Blankenberge telt heel wat beschermde panden. Speciaal voor Open Monumentendag gunnen de eigenaars je een blik achter de gevel. Samen met onze gidsen ontdek je enkele prachtige interieurs en het verhaal van pand en eigenaar.

Wat schuilt er achter de gevels van onze monumenten? Wie was 100 jaar geleden de drijvende kracht achter de bouw en de inrichting van deze panden en wie wordt vandaag aangesproken door de authenticiteit en de mogelijkheden van deze woningen?

Privéwoning, vakantieverblijf, B&B, hotel: het zijn gebouwen met een ziel én erfgoed voor de komende generatie. De eigenaars van vandaag hebben er ooit hun hart aan verloren. Misschien hoopten ze op rozengeur en maneschijn, maar soms was het ook kommer en kwel. Toch koesteren ze hun eigendom en laten jullie graag mee genieten.

Praktisch

De interieurwandeling start telkens aan het Belle Epoque Centrum. Vanaf hier neemt een gids je mee langs verschillende woningen. Afhankelijk van het parcours duurt de gidsbeurt 1 à 2 uren.

Wegens het private karakter van de locaties is deelname aan deze wandeling uitsluitend op inschrijving en beperkt tot maximaal 15 deelnemers.

Wandelingen om 10u., 11u., 12u., 13u. (parcours 1) en
om 10.30u., 14u., 15u., 16u. (parcours 2).

10 september 2023
10:00 - 18:00
Belle Epoque Centrum
Elisabethstraat 24
8370 Blankenberge
Volzet