Ga verder naar de inhoud

Villers in Bierbeek

In Bierbeek staan er heel wat machtige vierkanthoeves. Tijdens de Open Monumentendag kan je een aantal van deze boerderijen bezoeken, verzameld onder het centrale thema ‘Villers in Bierbeek’. Plaats van afspraak is de monumentale Blauwschuurhoeve, een van de kroonjuwelen van de abdij van Villers-la-Ville in onze streek.

Vrij bezoek
Landschappelijk erfgoed
Privéwoning
Religieus erfgoed
Dit is een activiteit van

Gemeentelijke erfgoedraad Bierbeek in samenwerking met Katspoelhof en Natuurpunt Velpe-Mene

Gravure abdij Villers-la-Ville

De abdijen van Villers-La-Ville, Maagdendael en Valduc hadden heel wat bezittingen in Groot-Bierbeek en waren van groot belang voor de regio. Op Open Monumentendag ontdek je alles over de geschiedenis van deze Cisterciënzerabdijen, en de verhalen over de grote Bierbeekse hoeven en schuren. Ga op wandel langsheen Katspoelhof, Molensteen, Opvelp en Blauwschuur of ontdek de gloednieuwe ‘Bierbeekse’ Villers-La-Ville fietsroute.

Praktisch

  • Vertrekpunt: De Blauwschuur, waar je van 10 u tot 17 u terecht kan voor een tentoonstelling over ‘Villers in Bierbeek’
  • Begeleide erfgoedwandeling om 11 u en om 14 u.
  • De fietsers maken een lus van 16 km en vertrekken om 10.45 u en 13.45 u.
  • Ook Katspoel zet de deuren open van 10 tot 17 u. Je kan er terecht voor lekker eten en drinken van 11.30 u tot 20.30 u en om 16 u is er een optreden van de Lou Marvin Band.

We roepen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen, er is slechts beperkte autoparking voorzien.