Ga verder naar de inhoud

Venetiaanse Gaanderijen: Expo 'De klare kijk van Joseph Willaert'

Ontdek de wonderlijke wereld van kunstenaar Joseph Willaert.

Vrij bezoek
Dit is een activiteit van

Dienst cultuur Oostende

Noem kunstenaar Joseph Willaert (1936–2014) gerust enig in zijn soort. Of noem hem eigenzinnig, niet in één vakje te duwen, een beetje rebels. Zijn werken lezen als gekleurde verhalen. Ze zijn tegelijkertijd eenvoudig maar vol betekenis. Je kan er binnenstappen via verschillende deuren: die van het beeldverhaal, van de taal, de poëzie en de humor.

Die vele deuren vind je in de Venetiaanse Gaanderijen. Wie erdoor stapt, duikt halsoverkop het universum van Joseph Willaert binnen. Wandel zijn dorpsplein op, kuier langs het terras van café De Welkom, gluur de keuken van de kunstenaar binnen waar de (beschilderde) theeketel net niet staat te fluiten. Voor de jongste bezoekers is er een leuk doe-boekje.

Toegankelijkheid

De Venetiaanse Gaanderijen verwelkomt graag bezoekers met een beperkte mobiliteit. Kom je met een begeleider, meld je dan aan bij de balie van de Venetiaanse Gaanderijen, zijde Zeedijk. Kom je alleen en heb je assistentie nodig? Bel (tijdens de openingsuren van de tentoonstelling) naar het nummer 059 80 13 30.
De Venetiaanse Gaanderijen zijn partner van de European Disability Card. Bij vertoon van een geldige EDC-kaart kan men aanspraak maken op het reductietarief.

Praktisch

Waar: Hoek Zeedijk / Parijsstraat, 8400 Oostende

Wanneer: Expo doorlopend open van 10.00-18.00 uur. 

UiTPASvoordeel: In ruil voor 15 UiTPASpunten kan je deelnemen aan een rondleiding met curator Els Vermeersch om 14.30 uur. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij! Reserveren kan via www.oostende.be/deklarekijk


10 september 2023
10:00 - 18:00
Venetiaanse Gaanderijen
Zeedijk/Parijsstraat 1
8400 Oostende