Ga verder naar de inhoud

Valentinafeesten

Op zondag 10 september 2023 kan je in Ranst genieten van een boeiende
Open Monumentendag. We leggen de focus op kasteeldomein Doggenhout en
Hof Zevenbergen, beiden in deelgemeente Ranst. Geschiedkundig zijn de
twee kastelen verbonden onder ‘de heerlijkheid van Ranst-Millegem’.
Bezoekers kunnen wandelen van kasteel naar kasteel en er zo een daguitstap van maken.

Vrij bezoek
Kasteel
Dit is een activiteit van

Hof Zevenbergen in samenwerking met Leef vzw, Natuurpunt Zevenbergen, RanstBoomt, Zevenbergen (DVC), Harmonie De Nachtegaal, scouts Siegried Ranst

Hof Zevenbergen

Hof Zevenbergen doet in samenwerking met enkele Ranstse verenigingen mee aan de Open Monumentendag met de Valentinafeesten. Van 13.30 tot 18 uur kan je op het terrein van Leef vzw, Hof Zevenbergen, in de Kasteeldreef en in de Valentinadreef terecht voor allerlei activiteiten rond de organisaties die vandaag de erfenis van Valentina de Gilman levend houden. Het verhaal van deze edelvrouw leest als een roman. Je kan luisteren naar een vertelling over ‘Liefde en drama op Hof Zevenbergen’, de geur- en smakentuin van vzw Leef verkennen, een korte wandeling maken in het Zevenbergenbos, genieten van een concert door de Harmonie de Nachtegaal, een ritje maken met een huifkar langs het domein en nog veel meer. Je vindt Hof Zevenbergen in de Valentinadreef, vlakbij de Kasteeldreef.

Je kan hier ook kennismaken met verschillende verenigingen die actief zijn in Ranst, zoals Natuurpunt, Scouting Siegfried Ranst, RanstBoomt en anderen. Zij zullen je informeren over hun werking en activiteiten. Er is ook kinderanimatie voorzien en je kan proeven van hapjes en drankjes.

Toegankelijkheid

Alles is buiten en toegankelijk