Ga verder naar de inhoud

Exclusief bezoek aan Brouwershuis Den Hert in Kobbegem

Tussen torens. Ontdek het erfgoedverhaal van Kobbegem.
Exclusieve rondleidingen in Brouwershuis Den Hert / Exclusieve openstelling donjon 'Torenhof' / Rondleidingen / Wandelroute / Doe-opdrachten voor kinderen / Lokale marktRondleiding
Industrieel erfgoed
Privéwoning
Volzet
Dit is een activiteit van

de provincie Vlaams-Brabant, dienst erfgoed – Monumentenwacht, cultuurdienst Asse, Buurtcomité Kobbegem, Kerkfabriek Kobbegem, eigenaars van Torenhof en Brouwershuis Den Hert en Agilas  

De Beeldfabriek

Al meer dan 400 jaar is Kobbegem een brouwersdorp. Tijdens het interbellum brouwde de familie De Keersmaeker Hert Ale en Kob Pils. In de jaren 1960 schakelde de familie resoluut over naar de artisanale productie van lambiek en geuze. Toen de fam. De Keersmaeker in 1970 het Brusselse café À la Mort Subite kocht, veranderde ze ook de naam van de brouwerij in Mort Subite (nu Alken-Maes). 
De beeldbepalende brouwerswoning uit de jaren 1940 is nog in het bezit van de familie De Keersmaeker. Erik De Keersmaeker, 4de generatie brouwer, maakte van de brouwerswoning de thuishaven van het befaamde Eylenbosch bier. 

Ontdek het art-deco interieur van de brouwerswoning met de eigenaar en een monumentenwachter interieur! Vooraf inschrijven is verplicht.


Praktisch

Wandelkaart verkrijgbaar aan de infostand bij de kerk

10 september 2023
13:00 - 13:45
Brouwershuis Den Hert
Lierput 1B
1730 Kobbegem
Afspraaklocatie:
Stand Eylenbosch op de Lokale Markt op het dorpsplein
Volzet