Ga verder naar de inhoud

Toegewijd aan twee heiligen: de kapel van Rumoldus en Gummarus

De Duffelse Open Monumentendag schenkt dit jaar bijzondere aandacht aan kapellen. Een nieuwe fietsroute leidt langs 26 kapellen in Duffel. Vier van die kapellen, waaronder deze toegewijd aan Gummarus en Rumoldus, staan op 10 september extra in de kijker.

Vrij bezoek
Religieus erfgoed
Jeffrey Van Loock

Deze 17de-eeuwse kapel stond ruim eerst langs de drukke Mechelsebaan. Toen die in 1971 verbreed werd, is ze daar afgebroken en heropgebouwd op een rustiger plek in het vlakbijgelegen wandelbos. Daar staat ze nu nog.

Momenteel is ze in restauratie, maar op Open Monumentendag kan je er uitzonderlijk binnenin een kijkje nemen. De kapeltoezichters vertellen je dan meer over de bouwmotieven en de historiek van dit bijzondere gebouwtje.

De kapel is vastgesteld als bouwkundig erfgoed. Ze is één van de 26 grote en kleine kapellen op een nieuwe fietsroute in Duffel. Het fietsplan en een duidingsbrochure kan je op zondagnamiddag 10 september oppikken bij deze kapel.

Toegankelijkheid

De kapel ligt in een boszone waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

Praktisch

Naast een uitzonderlijke inkijk binnenin en een gedreven toelichting van de kapeltoezichters, kan je hier ook een fietsplan en een intergemeentelijke duidingsbrochure oppikken. In de brochure 'Een monumentaal verhaal' lees je meer over het kapelerfgoed van Duffel, Bonheiden, Putte en Sint-Katelijne-Waver.

10 september 2023
14:00 - 17:00
Kapel Sint-Gummarus en Sint-Rumoldus
Stormsschranslaan 0
2570 Duffel