Ga verder naar de inhoud

Sspeel met het (Blauwhaus) Kinderr-Spell in de Lijsternestvoorspeltuin!

Buitenpretje voor kunst- en taalliefhebbers en hun gezin. 


Hoewel het Lijsternest vandaag vooral gekend is als schrijvershuis, was het oorspronkelijk een gezinswoning. Jarenlang hebben de kinderen en kleinkinderen van Stijn Streuvels de prachtige tuin tot hun speelterrein gemaakt. Als ode aan die tijd transformeert kunstencollectief Blauwhaus de tuin van het Lijsternest opnieuw in een waar speelparadijs! Acht niet te kinds, al ’t Kinderr-spell


Maar denkt wat hoooger en vaart wel!

Vrij bezoek
Dit is een activiteit van

Het Lijsternest en Blauwhaus.

Op nazomerzondag 10 september zet het interdisciplinair kunstencollectief Blauwhaus de tuin van het Lijsternest op stelten met een pop-up klutselwerrk* van eigenzinnige kinderspelen waaronder een betoverend Kubb Kinderr-Spell. Kunstenaar en resident Wim Wauman personaliseerde in samenwerking met illustrator Isabel Bouttens verschillende spelen en ‘viking kubb’-sets met grafische stempels en motieven die verwijzen naar hun eigenzinnig ‘Blauwhausscheppingsverhaal’. 

Laat je om de tuin leiden tijdens een poëtische kromleiding*, ontraadsel de beeld- en ToverSpraak en bevrijd de meerminkoningin uit haar oude toren. Er kan met hart en ziel en al ’t Kinderr-Spell gespeeld en gegooid worden, want “die niet zaait, nooit wind!”

Praktisch

De speeltuin is vrij toegankelijk van 11:00 tot 17:00. 

Om 13:00 en 14:30 kan je je om de tuin laten leiden tijdens 'een poëtische kromleiding*'.

10 september 2023
11:00 - 17:00
Het Lijsternest: Streuvelshuis & schrijversresidentie
Stijn Streuvelsstraat 25
8570 Anzegem