Ga verder naar de inhoud

Rondleidingen Luchthaven Oostende

Bezoek de luchthaven ‘vanop de tarmac’, samen met de gidsen van het Regionaal Platform Luchthaven Oostende-Brugge vzw (REPLO).

Rondleiding
Industrieel erfgoed
Volzet
Dit is een activiteit van

Dienst cultuur Oostende i.s.m. Luchthaven Oostende-Brugge

Met de tussenlanding van de Sabenavlucht tussen Londen en Brussel op 23 mei 1923 start de moderne luchtvaartgeschiedenis van Oostende. In de loop der jaren werd de luchthaven steeds afgestemd op de noden van de moderne luchtreiziger. Met resultaat: met zo’n half miljoen reizigers per jaar is het de op twee na grootste luchthaven van het land.

Uitzonderlijk voor Open Monumentendag kan de luchthaven ‘vanop de tarmac’ bezocht worden, samen met de gidsen van het Regionaal Platform Luchthaven Oostende-Brugge vzw (REPLO). Je reist op de luchthaven met een typische accordeonbus. In de conferentiezaal ontdek je tijdens een filmvertoning de werking van de luchthaven.

Toegankelijkheid

  • Opgelet: de rondleiding vindt plaats in een streng beveiligde omgeving. Net zoals andere passagiers passeer je de security en moet je je identiteitskaart of paspoort bijhebben. 
  • Inschrijving vooraf is verplicht, met registratie van volledige naam en rijksregisternummer per deelnemer. Omwille van deze reden kan je telkens maar voor één deelnemer tegelijkertijd inschrijven, met vermelding van volledige naam en rijksregisternummer. Het is m.a.w. niet mogelijk om meerdere tickets onder dezelfde naam te reserveren. Meerdere tickets reserveren voor je gezelschap? Maak dan voor elke deelnemer een aparte inschrijving aan met alle persoonsgegevens van de deelnemer in kwestie.
  • Er worden geen spontane deelnemers opgenomen in de rondrit. 
  • Je moet minstens een kwartier op voorhand aanwezig zijn. 
  • De filmvertoning op de eerste verdieping (conferentiezaal) is vrij toegankelijk.

Praktisch

Waar: Infopunt B, Luchthaventerminal, Nieuwpoortsesteenweg 887

Wanneer: Om 09.00, 14.45, 16.00 en 17.30 uur (duur ca. 45 min., reservatie is vereist)

10 september 2023
09:00 - 09:45
14:45 - 15:30
16:00 - 16:45
17:30 - 18:15
Volzet