Ga verder naar de inhoud
LUCID HERITA Joost Van den Branden 2 Van den Branden
Favoriet van
Joost Van den Branden

R de musical

Dé link tussen immaterieel en materieel erfgoed. Een opwindend en eigenzinnig openluchtspektakel met Reynaert als inspiratiebron, in een industrieel archeologisch kader.

Theatervoorstelling
Industrieel erfgoed
Dit is een activiteit van

de stad Sint-Niklaas, met dank aan de provincie Oost-Vlaanderen.

'R de musical' wordt een heel nieuwe, hedendaagse herwerking van de klassieke Reynaertcanon. Een tijdloos verhaal over hebzucht en afgunst, schuld en boete. Over waarheid en leugen, goed en kwaad. Een verhaal bovendien over én op leven en dood. 'R' wordt in september 2023 iets heel unieks.

Scenario en liedteksten zijn van Joost Van den Branden, regie en muziek van Stefan Van Guyse. Samen met productieleider Bart Picavet belooft het een uitzonderlijke samenwerking te worden tussen drie doorgewinterde Wase theatermakers.

In een unieke setting (industriële archeologie) biedt de site van SVK onderdak aan deze grootse musical, met ruim 70 acteurs/actrices op en vele tientallen medewerkers achter de scène. Deze eigenzinnige remake is liefst 6 keer te zien vanop een overdekte tribune met 1000 zitplaatsen.

Toegankelijkheid

Er is een speciale toegang voorzien voor rolstoelgebruikers. Ook op de tribune zijn er speciale plaatsen voorzien. Begeleiders kunnen vlakbij plaatsnemen.

Praktisch

Voor tickets en info: https://www.rdemusical.be/

10 september 2023
20:30 - 22:00
Site SVK
Aerschotstraat 114
9100 Sint-Niklaas
Afspraaklocatie:
Toegang: Langhalsbeekstraat 3
Reservatie verplicht
Klik hier om te reserveren