Ga verder naar de inhoud

Bakwedstrijd aan de Molen van Hoeke

Van de artisanale molen-bloem tot heerlijk gebak: kom met jouw creatie op de Bakmarkt Damme staan of kom zelf proeven van de passie van de molenaar en de liefde voor bakkunst. Ga ook in gesprek met onze molenaar en ervaar de schoonheid van het molenaarschap.

Vrij bezoek
Dit is een activiteit van

Herita in samenwerking met Stad Damme, Provincie West-Vlaanderen en Vlaamse Molens vzw.

LUCID

Proef de passie van de molenaar

Oproep aan iedereen die graag bakt! Ter gelegenheid van Open Monumentendag 2023 krijg jij de kans om deel te nemen aan Bakmarkt Damme, aan de Molen van Hoeke. Koop jouw bloem rechtstreeks van de molenaar op zondag 3 september. 

Op zondag 10 september komen alle bakkers samen om hun meesterwerken te presenteren aan de jury en het publiek. In de jury zetelt onder andere de burgemeester van Damme, Joachim Coens en Regula Ysewijn, bekend van het Play4-programma Bake Off Vlaanderen.

Geen held in de keuken maar wel een hongertje? Uiteraard is iedereen vanaf 13.00 uur welkom om te komen genieten aan de Molen van Hoeke. Proef en breng je stem uit! Zo beslis jij mee over de winnaar van Bakmarkt Damme op Open Monumentendag. 

Daarnaast geeft de molenaar ook doorlopend rondleidingen in en rond de molen. Je krijgt inzicht in de werking van de molen en leert je hoe de molenaar granen verwerkt tot meel of bloem.

Toegankelijkheid

De Molen van Hoeke ligt op een verhoogde molenwal en heeft geen lift. Het historische gebouw is bijgevolg niet rolstoeltoegankelijk. Er zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig.

Praktisch

Hoe mee doen?

  • Kom op 3 september 2023 de artisanale bloem kopen, rechtstreeks bij molenaar Bregt in de Molen van Hoeke en schrijf je ter plaatse in. De bloem is ook doorlopend verkrijgbaar bij Visit Damme in Damme-centrum.
  • Kom op 10 september 2023 tijdens Open Monumentendag op de bakmarkt staan vanaf 13.00 uur met jouw eigen creatie. Laat de jury en bezoekers proeven en stemmen en maak kans op de eerste prijs!
  • 14.00 uur: start wedstrijd
  • 15.00 uur: prijsuitreiking

Vereisten

  • Je baksel moet gemaakt zijn met bloem van de Molen van Hoeke en gekneed met passie.