Ga verder naar de inhoud

Oude paardenlijkwagens in Maasmechelen

Voor de opkomst van de rouwauto’s werden in de gemeenten van Maasmechelen de lijkkisten naar de kerk en naar het kerkhof gebracht met een lijkwagen getrokken door paarden. De gemeente Maasmechelen beschikt nog over drie dergelijke lijkwagens. Die zijn gerestaureerd en worden nu tentoongesteld in de kerk van Vucht.

Vrij bezoek
Religieus erfgoed
(c) Heemkundige kring Vochte

Tijdens Open Monumentendag worden de lijkwagens tentoongesteld in de kerk. De geschiedenis van deze lijkwagens en de plaatselijke gewoontes rond begrafenissen worden toegelicht.

Praktisch

Belangrijke informatie voor uw bezoek.

Op zondag 10 september organiseert de “Koninklijke Oude fanfare Sint Cecilia” van Vucht een rommelmarkt. Delen van de Heirstraat en de Brugstraat zullen dan niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. U kan de kerk met de auto bereiken via een omleiding langs de Dageraadstraat (aan de ingang van Vucht), daarna rechts via de Schietskuilstraat en nogmaals rechts via de Haagstraat. Zo komt u in de Dorpsstraat. U kan natuurlijk ook langs de rommelmarkt wandelen in de richting van de kerk. Zo hebt u twee attracties bij dezelfde gelegenheid. Ook met de fiets hebt u geen last van de omleiding.