Ga verder naar de inhoud

Open Monumentendag x Bokrijk

Op zondag 10 september 2023 zet Bokrijk de poorten van het Openluchtmuseum open voor Open Monumentendag. Maak op interactieve wijze kennis met historische bouwtechnieken en vakmanschappen die vandaag nog steeds relevant zijn.

Vrij bezoek
Bokrijk

Steek je handen uit de mouwen en leer lemen en vitsen of stropoppen maken. Of werp een exclusieve blik achter de schermen van de gebouwen in restauratie. Bokrijkse vakmannen en -vrouwen tonen vol enthousiasme hun skills. (Her)ontdek ook erfgoed uit eigen streek, mogelijks in aanwezigheid van de heemkundige kring uit jouw gemeente.

Op de Open Monumentendag kan je ook een bijzonder atelier letterkappen in natuursteen volgen, midden in het museum. Voor deze activiteit dien je je op voorhand in te schrijven. Meer informatie op Atelier+ | Bokrijk.

Stip zondag 10 september alvast in je agenda aan en ontdek meer dan 120 monumenten in het Openluchtmuseum Bokrijk. Het gedetailleerde programma vind je terug op Open Monumentendag | Bokrijk.

Toegankelijkheid

De paden in het Openluchtmuseum zijn verhard waardoor rolstoelen en andere rolwagens doorheen het hele museum kunnen rijden. De huizen in het Openluchtmuseum zijn - daar waar mogelijk - voorzien van een rolstoelvriendelijke toegang. Bovendien zijn assistentiehonden overal in Bokrijk welkom.