Ga verder naar de inhoud
LUCID HERITA Joost Van den Branden 2 Van den Branden
Favoriet van
Joost Van den Branden

Ontdek in preview het nieuwe museum in het gerenoveerde Huis Janssens

Na de totaalrenovatie van het Huis en een nieuwe naam ’Curiosum. Een huis vol herinnering’, kan je in preview op de benedenverdieping kennismaken met het nieuwe museumconcept.

Rondleiding
Dit is een activiteit van

het stadsbestuur en de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (KOKW).

Hanne Jacobs

De imposante gevel van Huis Janssens domineert vandaag nog steeds de Zamanstraat en doet dromen van een rijk verleden. In deze editie van Open Monumentendag ontdek je in preview op de benedenverdieping de gloednieuwe museale invulling die een mooie prelude vormt op een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het huis. Met een sterke scenografie die de architectuur van het huis respecteert, heldere en toegankelijke geschiedschrijving, welgemikte multimediale producties en een nieuwe naam ’Curiosum. Een huis vol herinnering’, wordt de geest van het huis in de 21ste eeuw getild.

Aan de overkant van de museumtuin (Tentoonstellingszaal Zwijgershoek) kan je mee onderduiken in Burcht Malpertuus, een realisatie van het cultuurcentrum en Karen Oger. Op Open Monumentendag uitzonderlijk gratis te bezoeken is, met gids van 10 tot 18 uur.

https://www.ccsint-niklaas.be/podium/24909/burcht-malpertuus-cultuurcentrum-ism-curator-kunstenaar-karen-oger

Toegankelijkheid

Het museum is rolstoeltoegankelijk via de zijkant van het gebouw. Graag bij reservatie een seintje zodat wij extra begeleiding kunnen voorzien.

10 september 2023
10:00 - 18:00
Huis Janssens
Zamanstraat 49
9100 Sint-Niklaas
Reservatie verplicht
Klik hier om te reserveren