Ga verder naar de inhoud

mijnbelevingscentrum be-MINE PIT

be-MINE PIT en mijnwerkers(kinderen) zorgen voor belevingswandeling

Vrij bezoek
Industrieel erfgoed

De mijngebouwen van Beringen zijn de grootst bewaarde in Limburg. Op Openmonumentendag is het ook Mijnhappening op de mijnsite be-MINE. Die dag mogen bezoekers gratis op pad door het imposante monument, in het spoor van de duizenden mijnwerkers die hier ooit aan de slag gingen.

be-MINE PIT slaat de handen in elkaar met de lokale gemeenschap voor een gevarieerd programma: de mijnwerkers vertellen hun getuigenissen, de mijnwerkersvrouwen schenken verse (Limburgse) melk uit aan de melkbar, de Turkse bakkers van Beringen-Mijn zorgen voor koekjes verpakt door maatwerkbedrijf de Posthoorn, de lokale theatergroep Mals Vlees laat spelers in de huid van markante figuren kruipen en de mijnwerkerskleinkinderen Julio Colomo en Patrick Mertens (chocoladehuis Boon) vertalen hun creatieve verbinding met de mijnen via respectievelijk letterschilderkunst en de ambachtelijke vervaardiging van steenkooltruffel.

Kinderen voelen zich helemaal mijnwerker: met de helm op het hoofd kunnen ze onderweg meedoen aan zeven workshops zoals mijnen stutten, klauteren in de ondergrond en tekenen met steenkool. Voor volwassenen is er een uitgestippelde wandeling opgemaakt in samenwerking met het Mijnmuseum en historicus Adriaan Linters.

Route: ca. 1 km

Kindvriendelijke route en workshops voor kinderen vanaf 4 jaar

Praktisch

be-MINE is bereikbaar via de Koolmijnlaan, Beringen.

Meer info via visitberingen.be