Ga verder naar de inhoud

OPEN mARTa

Beleving van h.Art tot Ziel


Ontdek hoe bruisend mARTa er in de toekomst zal uitzien. ‘Beleef’ de renovatieplannen voor deze neoromaanse kerk die een heleboel partners en organisaties tot leven brengen.


OPEN mARTa staat garant voor een hele maand vol activiteiten, workshops, informatie over de renovatie, gesprekken met de architecten, tentoonstellingen, performances, repetities, kunstenaars aan het werk, een salsa avond … Het volledige programma vind je via mechelen.be/open-marta.

Vrij bezoek
Religieus erfgoed

Enkele hoogtepunten van OPEN mARTa zijn de opening van café mARTaRois en de expo MIJN | PELOTON van Jef Sterckx. Tijdens de Open Monumentendag plant RADAR ook twee performances:

Improvisatieworkshop jup! vzw

In mARTa kan je een speelse workshop volgen over improvisatietheater. Nina Stoffijn en Benny Dekoker zijn de bedenkers van jup! vzw. Met een hart voor de sociale sector en improvisatietheater brengen ze beide werelden dichter bij elkaar. Deelname is gratis. / Tijdstip: 13u - 14.30u / Locatie: Weekkapel mARTa / max. 15 deelnemers

Laura Eva Meuris - On Routes and Roots

Laura Eva Meuris is een performance kunstenaar, choreograaf en danser. On Routes and Roots is een genetwerkte poging om tijdelijk ruimte te creëren met oefeningen in samen maken, leren en vertellen. Laura Eva toont werk gemaakt in samenwerking met de vrouwen van de haak- en breiclub van het lokaal dienstencentrum Den Deigem. Doorlopend

OPEN mARTa wordt gerealiseerd door de Stad Mechelen, Het Paradijs, Voor Taal en Kunst, Ecoso, Het Buurtparlement, RADAR, Doe mARTa (Dichtatuur), Salsa Titanico, gr’ambacht, Avansa, Den Deigem, De Keeting, sanitair De Coninck, Mecina, Brouwe­rij Het Anker en vele anderen.