Ga verder naar de inhoud

Levend erfgoed op een 19de eeuwse hoeve.

Geleid bezoek aan de 18de eeuwse boerenwoning, bakoven en schuur. 


Tentoonstelling van oude kippen- en konijnenrassen op de hoeve. 


Begeleide wandeling op een deel van de Romeinse weg met inbegrip van een bezoek aan de oude watermolen "Slijpkot". 

Vrij bezoek
Landschappelijk erfgoed
Privéwoning
Dit is een activiteit van

Een activiteit van Wg Open Monumenten - Culturele Raad Brakel in samenwerking met de Geschied en Heemkundige Kring Triverius en de Braekelclub.

GHK Triverius

In 1836 verbouwde Jan Baptist De Vos het hoevetje van zijn grootouders en het woonhuis is tot nu toe weinig gewijzigd. Ook de oude bakoven is nog intact en bruikbaar. In 1973 werd het Kinderboerderij Diggie. 

Het Braekelhoen was op het einde van de 19de eeuw bijna uitgestorven toen in 1898 de Braekelclub Nederbraekel werd opgericht om het oude kippenras te redden. Er bestaan een achttal kleurslagen waaronder goud en zilver.

"In het spoor van de Romeinen" kan een deel van de Romeinse weg van Bavay naar Velzeke  bewandeld worden. De groepen brengen ook een bezoek aan de watermolen "Het Slijpkot". De molen dateert vermoedelijk uit de 10de of de 11de eeuw en het binnenwerk is zeer goed bewaard gebleven. Bezoek molen enkel bij de wandeling.

Praktisch

De wandelingen starten aan de Diggiehoeve om 10u, 11u, 13u, 14u, 15u en 16u. Voor de wandelingen moet vooraf worden ingeschreven (vanaf 16 augustus) bij de Dienst vrije tijd en communicatie, Marktplein 1 Brakel. Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt tot 25. Tel.: 055 214 294 - E-mail: gary.denooze@brakel.be

Goed schoeisel is aanbevolen bij de wandeling. Niet geschikt voor rolstoel of kinderwagen. 

10 september 2023
10:00 - 18:00
Diggie vzw
Diggieweg 14
9660 Brakel
Afspraaklocatie:
Parking Sportcentrum De Rijdt, Jagerstraat 64 9660 Brakel - shuttlebus naar locatie