Ga verder naar de inhoud

Laermolen in werking met muziek, hapjes en drankjes

Laermolen in werking met muziek, hapjes en drankjes

Vrij bezoek
Industrieel erfgoed
Dit is een activiteit van

Een activiteit van VZW De Laermolen in samenwerking met OXFAM Wererldwinkel Hoogstraten

Zondag 10 september - Open Monumentendag aan de Laermolen

Drankjes - bezoek molen - eten - muziek

VZW De Laermolen nodigt U samen met Oxfam Wereldwinkel uit op de Open Monumentendag te Hoogstraten.

Openstelling Laermolen: van 13.30 tot 15.30 uur zullen de molenaars van VZW De Laermolen U ontvangen in de werkende en draaiende watermolen. U kan dan het proces van koolzaad tot smoutolie aanschouwen en gegidst worden in het reilen en zeilen van de molenaarsambacht en geschiedenis van de molen.

Drankjes verzorgt door OXFAM Wereldwinkel van Hoogstraten: deze keer geen Pintje, Trappist of Hoegaerden maar een ontdekkingstocht door de bieren en drankjes van de wereldwinkel. Bereid U voor, het zal wennen worden maar het is een ontdekkingstocht. Belgisch kwaliteitsbier, fairder dan fair? Da’s JUSTE. Lokaal en Fair. Vol, fris, licht, krachtig, … Er is voor elk wat wils!

Goulash met stokbrood: deze keer uitzonderlijk geen smoutebollen, maar ambachtelijk gemaakte goulash met stokbrood voor een hongertje te stillen. Thuis niet teveel eten ‘s middags want deze ambachtelijke lekkernij wil U zeker niet missen.

Muzikale omlijsting door band 't Aksident: ‘t Aksident is begonnen als gratis overvalgroep die ergens een café binnenviel met de boodschap “wij komen hier spelen vanavond”. Den Dennis mag absoluut niet ontbreken. Als oermuzikant van bij de start al betrokken rond de molen is hij legendarisch geworden in zijn genre. ‘t Aksident houdt muziek in ere van Beatles tot De Mens, van Bob Dylan tot Wim De Craene, van Lenny Kravitz tot Verminnen. We kijken al uit naar den Dennis die samen met zijn drummer en supergitarist Karl Van Deun de pannen van het molenkotje zal spelen. Ze hebben een aanstekelijke no-nonsens uitstraling en hun hoogste doel is het publiek vermaken met eigen cover-versies van bekende en minder bekende nummers.

10 september 2023
13:30 - 16:30
Laermolen
Molenstraat 21
2320 Hoogstraten