Ga verder naar de inhoud

In transformatie - de site van Marie Thumas

De uitgestrekte site van het voormalige Marie Thumas, vanaf begin 20ste eeuw Belgiës belangrijkste bedrijf voor groenteconserven, ligt vlak bij de oude Leuvense binnenhaven, langs het kanaal Leuven-Mechelen. De oude fabriek bepaalt er het beeld. Er wacht de site een nieuwe toekomst.

Vrij bezoek
Industrieel erfgoed
Volzet
Dit is een activiteit van

Revive, Vlaams ArchitectuurInstituut en Stad Leuven

Stadsarchief Leuven

Onder de noemer ‘Met hart en ziel’ focussen we op Open Monumentendag op de mensen, verhalen, culturele praktijken en tradities die al (generaties) lang verbonden zijn met Marie Thumas als gebouw. De stenen zullen spreken. Je hoort verhalen en ontmoet mensen die een directe link hebben met de plek. Die er leefden of leven, werkten en nog werken. Er is heel wat te doen op de site deze dag!

Praktisch

Ga zeker een kijkje nemen op de website www.leuven.be/openmonumentendag voor meer informatie en voor de activiteiten waarvoor je je moet inschrijven. 

Een greep uit het aanbod: gidsbeurten en rondleidingen, ontmoetingen met ex-werknemers en huurders, tentoonstelling, muziek, dansperformances, workshops voor kinderen, Marie Thumas-ijsjes en Marie Thumas-pizza's, verhalen horen op het water dankzij een samenwerking met de Kayakclub, gesprekken met de architecten, de toekomst ontdekken in VR enzovoort. 

Reserveren kan vanaf 28 augustus.