Ga verder naar de inhoud
LUCID HERITA Bob Pleysier 2 Pleysier
Favoriet van
Bob Pleysier

Huis van de Polyfonie heet je welkom!

De Alamire Foundation is het internationaal studiecentrum voor de muziek en het muziekleven in de Lage Landen van de middeleeuwen tot 1800. Naast het Alamire Study Centre en de Library of Voices, waar gregoriaans en polyfonie met de nieuwste technieken worden onderzocht en ontsloten, maakt ook het Huis van de Polyfonie deel uit van hun werking in en op de site van de Abdij van Park. Het valorisatieplatform herbergt een prachtige concertruimte en geeft onderdak aan een groeiende collectie historische muziekinstrumenten. 

Workshop
Religieus erfgoed
Dit is een activiteit van

Stad Leuven in samenwerking met Leuven Orgelstad en Alamire Foundation

Tijdens Open Monumentendag opent het Huis van de Polyfonie zijn deuren en wordt orgelmuziek op een ludieke manier tot klinken gebracht. Bezoek deze unieke locatie tijdens een workshop of recital.

Je duikt samen met Marie Petit dieper in het ‘Doe-orgel’, een didactisch instrument dat we samen ter plaatse in elkaar steken. Zo leer je de werking van orgel en orgelmuziek op heel directe wijze kennen. De sessie sluit af met een klein recital, waarin organist Stan Van Rompay enkele orgels in het Huis van de Polyfonie bespeelt.

Praktisch

14.00 u: het Doe-orgel! In samenwerking met Leuven Orgelstad

15.00 u: Recital op de orgels uit de Alamire-collectie - in samenwerking met Leuven Orgelstad

10 september 2023
10:00 - 18:00
15:00 - 16:00
14:00 - 15:00
Abdij van Park
Abdij van Park 7
3001 Heverlee
Afspraaklocatie:
Huis van de Polyfonie Mariapoort
Reservatie verplicht
Klik hier om te reserveren