Ga verder naar de inhoud

Het verhaal van Marcel de Crombrugghe de Looringhe gebracht door de Gulden Toren Gistel en interessante informatie gebracht door de kasteelheer

Het verhaal van Marcel de Crombrugghe de Looringhe, een verhaal neergeschreven door Franciscus Vermeersch, toentertijd knecht op het domein Bon Vouloir.


Mijnheer Marcel was 20 jaar als de grote oorlog uitbrak. Hij meldde zich als vrijwilliger aan bij het 22ste linieregiment. Marcel was een verkenner aan boord van een vliegtuig.  Andere
Kasteel
Dit is een activiteit van

de dienst vrijetijd, de erfgoedcel, kasteel Bon Vouloir en de Gulden Toren.  Zie ook de 3 andere activiteiten op 10 september.

https://kasteelbonvouloir.be/

Toneelkring de Gulden Toren Gistel breng het verhaal van Marcel, wereldburger en inwoner van Gistel in 1881. Het stuk wordt opgevoerd in kasteel Bon Vouloir.  

Aansluitend zal de kasteelheer informatie geven over het kasteel.

Eind 19de eeuw werd het kasteel n opdracht van de adellijke familie de Crombrugghe de Looringhe in eclectische stijl gebouwd. Het oorspronkelijk als jachtpaviljoen bedoelde gebouw, wer als ‘château Bon Vouloir’ gedoopt, verwijzend naar een jagerslied waarvan tekst en muziek geschreven werd door de familie.

Sessie van 15 u is volzet!

Toegankelijkheid

Een begeleider wacht de (vooraf ingeschreven) groep op, aan de straat

10 september 2023
13:25 - 13:55
16:25 - 16:55
Kasteel Bon Vouloir
Provincieweg 174
8470 Moere
Afspraaklocatie:
Kasteel Bon Vouloir, Provincieweg 174, Gistel. Een begeleider wacht de (vooraf ingeschreven) groep op, aan de straat.
Reservatie verplicht
Klik hier om te reserveren