Ga verder naar de inhoud

Het Mariakapelletje in het Mouriaubos

De Duffelse Open Monumentendag schenkt dit jaar bijzondere aandacht aan kapellen. Een nieuwe fietsroute leidt langs 26 kapellen in Duffel. Vier van die kapellen, waaronder dit Mariakapelletje, staan op 10 september extra in de kijker.

Vrij bezoek
Religieus erfgoed
Jeffrey Van Loock

Na de verkaveling van een voormalig boomrijk kasteeldomein tot een nieuwe villawijk met openbaar speelbos en wandelzone, nam de parochie van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil het initiatief om hier eind jaren 1950 een bidkapelletje bouwen. Dat gebeurde in samenwerking met de plaatselijke afdeling van de jeugdbeweging Chiro-Oost.

Het is, uiteraard, toegewijd aan Maria. In de volksmond noemt men het nog wel eens ‘de Chirokapel’.

De kapeltoezichter is op Open Monumentendag van 14 tot 17 u. ter plaatse om je nog meer te vertellen over het vroegere kasteel, de verkaveling en het kapelletje.

Toegankelijkheid

Dit kapelletje staat in een boszone waar je fijn kan wandelen en fietsen.

Praktisch

Naast een fietsroute is er vanaf september 2023 op een intergemeentelijke duidingsbrochure verkrijgbaar. In deze brochure, met als titel 'Een monumentaal verhaal' lees je meer over het kapelerfgoed van Duffel, Bonheiden, Putte en Sint-Katelijne-Waver.

Routeplannen en brochures zijn op Open Monumentendag verkrijgbaar bij de infostand van de gemeentelijke bib (gelegen tegenover de kerk).

10 september 2023
14:00 - 17:00
Mariakapel Mouriaubos
Beukenlaan 0
2570 Duffel