Ga verder naar de inhoud

Gidsbeurt door de mooie tuin

Natuur geeft meer allure aan cultuur of hoe de natuur werd gebruikt om een zekere "grandeur" aan het gebouw en domein te geven. Te beginnen bij de eerste bewoning en de oprijlaan om er naar toe te gaan maar ook de trucs die gebruikt werden om de bezoeker aan de tuin te misleiden.

Rondleiding
Kasteel
Volzet
Dit is een activiteit van

de dienst vrijetijd, de erfgoedcel, de plekhouder van kasteel Montjoie.  Deze activiteit kadert in een drieluik.  Bekijk ook de 2 andere activiteiten!

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52112

Kasteel "Montjoie". Als (park)site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en 19de-eeuws kaartmateriaal. Het zou eind 18de eeuw gebouwd zijn voor de Engelse familie Batlet. Na de Eerste Wereldoorlog zou het afgebrand en herbouwd zijn.

Park toegankelijk via poort met hekpijlers en schamppalen, geflankeerd door persoonsdoorgangen met houten hek. Een beukenlaan, nu de Stampaerthoekweg, vormt een toegangsweg vanaf de Brugsebaan. De voorzijde van het kasteel kijkt uit op een rotonde met oude lindebomen, de achterzijde op vijver met een brug met opengewerkt baksteenmuurtje. Ten westen van het kasteel, koetshuis en conciërgerie, ten oosten ervan, hovenierswoning met aanpalende halfronde druivenserre. Kasteel Montjoie: https://inventaris.onroerender...

Praktisch

De activiteit gaat door in open lucht (tuin).

10 september 2023
16:25 - 17:15
Kasteel Montjoie
Zevekoteheirweg 89-91
8470 Gistel
Afspreeklocatie:
Kasteel Montjoie, Zevekoteheirweg 87. Een begeleider wacht de (vooraf ingeschreven) groep op, aan de straat.
Volzet