Ga verder naar de inhoud

Gegidste wandeling domein Masy en arboretum

Op de rand van Houthalen Oost en Oudsbergen ligt domein Masy. Dit mysterieus domein spreekt al meer dan 150 jaar tot de verbeelding van de omwonenden. Wat gebeurde er op dit domein, wie was Masy, staan er echt mammoetbomen?

Rondleiding
Volzet
Dit is een activiteit van

de Geschied- en Heemkundige Kring de Klonkviool, in samenwerking met Defensie, Gemeente Houthalen-Helchteren en IOED Lage Kempen.

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/303533

Tijdens deze editie van Open Monumentendag kan je samen met twee gidsen, uitzonderlijk een bezoek brengen aan dit landgoed met zijn ruïnes en natuurhistorische pracht. Je komt meer te weten over de geschiedenis van deze mooie erfgoedsite en kan ontdekken wat er nog overblijft van het vervallen en geplunderde landhuis. Exotische bomen kunnen de natuurliefhebbers bekoren. De wandeling is 2 km en duurt 2 uur. De geschiedenis van het domein wordt verteld door gidsen van de Geschied- en Heemkundige Kring de Klonkviool. Het arboretum met bijzondere bomen wordt toegelicht door de boswachter.

Toegankelijkheid

Domein Masy ligt op het militair domein Houthalen-Helchteren. De wandeling is 2 km lang en duurt 2 uur. De wandeling loopt buiten de wandelpaden. Voorzie aangepaste kledij en wandelschoenen.

Praktisch

Inschrijven is verplicht. Maximaal 30 deelnemers per wandeling. 

Er zijn weinig parkeermogelijkheden op de hoek van de Karperstraat en de Forelstraat. Kom met de fiets of parkeer op het Lindeplein in Houthalen.

Het domein wordt al jaren niet meer gebruikt en dus heeft de natuur het overgenomen. Voorzie aangepaste kledij en wandelschoenen.

10 september 2023
11:00 - 13:00
Domein Masy
Karperstraat 28
3530 Houthalen
Afspreeklocatie:
Hoek Karperstraat - Forelstraat in Houthalen
Volzet