Ga verder naar de inhoud

Fietstocht 'Het Lint': met of zonder gids

Fiets mee langs 11 locaties uit de Eerste Wereldoorlog. Een gids neemt je mee op sleeptouw. Eindigen doen we aan het Lange Max Museum voor nog meer tekst en uitleg. Wie wil, kan ook fietsen zonder gids.

Vrij bezoek
Industrieel erfgoed
Militair erfgoed
Dit is een activiteit van

Dienst Cultuur & Toerisme Koekelare, Lange Max vzw, Spaenhiers vzw en Hovaeremolen vzw.

Dienst Cultuur & Toerisme Koekelare

Het aanbod is tweeledig. We begeleiden fietsers langs ‘Het Lint’, een project dat kadert in het thema ‘Landscapes | Feel Flanders Fields’. Anderen kunnen opteren om meteen het Käthe Kollwitz Museum of de site Lange Max te bezoeken.

Deelnemers die meefietsen in het zog van een gids krijgen op 11 locaties tussen Praatbos en Lange Max uitleg over vergeten elementen uit de Eerste Wereldoorlog. Een toplocatie is het Koekelarebos met de opgegraven oefenloopgrachten.

Op de site Lange Max vertellen gidsen over de omvorming van de aanvankelijke boerderij tot de toeristische trekpleister tijdens het interbellum en vandaag. Geniet er ook van een leuke sketch. Enkele acteurs brengen je terug naar de tijd van toen.

Praktisch

De begeleide fietstocht ‘Het Lint’ is een traject van 11 km en start aan de militaire begraafplaats Praatbos (Houtlandstraat, Vladslo) om 10 uur en 14 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.

De fietsers kunnen na aankomst zolang vertoeven als ze willen op de site Lange Max en nadien zelf hun terugtocht maken via de Hovaeremolen, die vandaag ook open is.

Voor de boeiende uiteenzettingen en animatie bij de bedding van Lange Max ben je vanaf 10 uur welkom (Clevenstraat 2, Koekelare). Ook De Brouwerij (Käthe Kollwitz Museum en Fransmansmuseum) is open van 10 uur tot 17 uur.

Een folder met de wegbeschrijving is beschikbaar op de deelnemende locaties.