Ga verder naar de inhoud

fietstocht Rodeland

Fietsen door het landbouwlandschap van Rodeland: ontdek, proef en verken!

Vrij bezoek
Dit is een activiteit van

Rodeland, de Proefhoeve Bottelare (UGENT & HOGENT), Boerennatuur Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met lokale korte ketenproducenten in het kader van het Plattelandsproject 'Samen+Werken aan het landbouwlandschap in Rodeland'.

rodeland

Stap jij ook op je fiets op zondagnamiddag 10 september voor een unieke tocht van 15 km door ons mooie Rodelandlandschap?

Op de stopplaatsen langs de route kom je mooie en tegelijk 'nuttige' bloemenranden tegen, ontdek je wat je zoal kan doen met het hout van knotbomen en hoe je een gezonde bodem kan herkennen.

Ook voor jonge fietsers valt er heel wat te beleven! Wat denk je bijvoorbeeld van een workshop zaadbommen maken, insecten determineren of speelde je al eens mikado met grote wilgentakken?

Je leert meteen ook de unieke korte keten initiatieven langs de route kennen: oesterzwammen - biogroenten - honing - groene asperges - hoeveijs en uiteraard ook het Rodelandbrood. Ideale gelegenheid om de landbouwers, de imker en de bakkers eens zelf te ontmoeten!

Praktisch

Vrije start tussen 13u en 15u. Zorg dat je terug op de Proefhoeve bent voor 17u30.