Ga verder naar de inhoud

Een eeuweling die bruist van ambitie - De Hoorn

De Hoorn is een juweel van industrieel erfgoed. En De Hoorn wordt dit jaar eeuweling: het gebouw uit 1923 is met veel zorg en oog voor details ontworpen, en heeft een bijzondere draagstructuur. Om de 18 meter brede brouwzaal in één keer te overspannen, en ook om het gigantische gewicht van de graansilo’s te dragen, gebruikte men hier als een van de eerste keren indrukwekkende vierendeelliggers. In De Hoorn werd in 1926 de eerste Stella Artois gebrouwen. De rest is geschiedenis…

Vrij bezoek
Industrieel erfgoed
Jan Opdekamp

Bezoek deze gerestaureerde brouwerij van Stella Artois, beschermd erfgoed dat omgevormd is tot een creatieve one-stop-shop voor events, meetings, horeca, coworking en housing. Een brouwplaats voor het beste van het bruisende Leuvense stadsleven, op een steenworp van het centrum. Het gebouw is exact een eeuw jong.

In de feestweek van 6 november trakteren AB Inbev en De Hoorn Leuvenaars op publieksactiviteiten en een groot eeuwfeest. Houd de kanalen van de Hoorn in de gaten voor meer informatie!

De Hoorn zet haar geschiedenis dit najaar extra in de kijker met onder meer een podcastproject waar je in persoonlijke verhalen en anekdotes meer te weten komt over het leven in de oude Stellabrouwerij in de jaren 1960 en 1970.

Praktisch

Tussen 10 en 17 u start er om de 20 minuten een rondleiding doorheen het gebouw en kan je genieten van een hapje en een drankje in De Hoorn bar. 

Reserveren kan vanaf 28 augustus.

10 september 2023
10:00 - 18:00
De Hoorn
Sluisstraat 79
3000 Leuven