Ga verder naar de inhoud

Een duik in Deurne - Dorp

Duik mee de rijke geschiedenis in van Deurne - Dorp en leer alles over het ambacht van fietsen maken, een illustere wielerbaan, een voormalige Brouwerij en het bruisende hart van Deurne.


Deze activiteit hoort bij ‘De weg banen tussen Antwerpen en Turnhout’:
activiteiten langs de Turnhoutsebaan – Antwerpsesteenweg.

Vrij bezoek
Dit is een activiteit van

Miss Miyagi, in samenwerking met District Deurne, Rijwielen Smets, VolXmuseum, RICO lab + GROF, TRIX en Matthias Van Milders. 

Deze drieledige ontdekkingstocht vertrekt in Rijwielen Smets waar het ambacht van fietsen - maken - van - vader - op zoon wordt verteld door Johan Smets. Matthias Van Milders duikt er in de geschiedenis van een bijzondere plek uit het rijke wielerverleden van Deurne: de Ter Rivierenwielerbaan. Die kende tussen 1931 en 1938 een kort en turbulent bestaan. Het verhaal van de velodroom is ook te lezen in het boek ‘Roem, hoop en tegenslag. Verhalen uit de wielergeschiedenis van Deurne’.

Gidsen van het VolXmuseum nemen je van daar mee in het verhaal van de Turnhoutsebaan toen en nu. Afsluiten doen we met een rondleiding in Brouwerij De Ridder waar het rijke verleden, heden en toekomst van dat monumentale gebouw geïllustreerd wordt.

10 september 2023
10:00 - 11:30
14:00 - 15:30
16:00 - 17:30