Ga verder naar de inhoud

Dilbeek op wandel

Bezoek het monument 'Castelhof' met een gids. Ontdek daarna de mooie, glooiende omgeving dankzij de bewegwijzerde wandellussen. D.m.v. de app 'Komoot' krijg je heel wat informatie over de monumenten onderweg.

Vrij bezoek
Kasteel
Religieus erfgoed
Dit is een activiteit van

Gemeente Dilbeek (stroom vrije tijd, team sport en team kennis)

Barbara Dessein

De organisatoren van Open Monumentendag en Dilbeek op Wandel slaan de handen in elkaar voor een tof aanbod!

Wist je dat het jeugdcentrum Castelhof ooit dienst deed als varkenskwekerij? Schrijf je in voor een gidsbeurt in het Castelhof en kom heel wat meer te weten over de geschiedenis van dit monument. Een gids neemt jou kort (maximum 30’) mee op pad.

Nadien kan je één van de bewegwijzerde wandellussen door de groene omgevingen en trage wegen van Dilbeek, Ternat, Sint-Martens-Bodegem & Sint-Ulriks-Kapelle doen. Op de routes liggen heel wat verborgen pareltjes! Via de wandelapp ‘Komoot’ kan je niet alleen het traject van de wandelingen volgen, maar kan je ook heel wat informatie (tekst en foto’s) vinden over die verborgen pareltjes. Een beleving die zowel voor de natuur- als voor de cultuurliefhebbers onvergetelijk is!

Praktisch

Praktisch:

-     De gidsbeurt en de wandelingen starten en eindigen aan het Castelhof (Molenstraat 102, 1700 Dilbeek). Voor of na de gidsbeurt en/of wandeling kan je hier ook een drankje nuttigen.

-     Voor de gidsbeurt dien je je op voorhand in te schrijven via www.westrand.be/dilbeekopwandel. Er vindt een gidsbeurt plaats om 10u, 11u, 13u en 14u. Ben je je vergeten in te schrijven? Vraag de dag zelf na bij de organisatoren of je nog kan aansluiten. Als de groep niet te groot is, is dat zeker nog mogelijk. De gidsbeurt is gratis.

-        Voor de wandelingen dien je je niet op voorhand in te schrijven. Dit kan de dag zelf, ter plaatse aan het Castelhof vanaf 8 uur. Je kan je inschrijven voor wandelingen van 6 km (met kinderzoektocht), 8 km, 12 km, 16 km en 20 km. De wandelingen zijn mogelijk tegen de zeer maatschappelijke prijs van 1 euro. Weetjes:

o   Goede wandelschoenen zijn een must

o   Van 8u tot 17u kan je terecht bij bevoorradingsposten onderweg

o   Aan de start vind je een QR-code die je verbindt met de juiste Komoot-wandeling

10 september 2023
10:00 - 10:30
11:00 - 11:30
13:00 - 13:30
14:00 - 14:30
Reservatie verplicht
Klik hier om te reserveren