Ga verder naar de inhoud

De verborgen hoekjes van Fort Liezele

Met een gids op stap langs een aantal plekjes van Fort Liezele die normaal gezien niet toegankelijk zijn voor de individuele bezoeker.

Vrij bezoek
Militair erfgoed
Dit is een activiteit van

 het Museum Fort Liezele, in samenwerking met de VZW Memorial Museum Fort Liezele en de gemeente Puurs-Sint-Amands.

Museum Fort Liezele

De activiteit neemt de bezoeker mee op een wandeling door Fort Liezele. Daarbij worden een aantal delen van het fort bezocht die niet toegankelijk zijn tijdens een regulier bezoek. Een gids neemt de deelnemers mee naar de brugzaal, die in werking kan gesteld worden, naar de afgelegen en ongerepte caponnière, naar de waarnemingsklok, naar het lokaal met de luchtfilter en naar een geschutskoepel. 

Toegankelijkheid

De activiteit staat los van het reguliere museumbezoek, dat tijdens de Open Monumentendag gewoon doorgaat. De activiteit neemt de deelnemers mee naar plekjes in het fort die niet toegankelijk zijn tijdens het reguliere bezoek: de brugzaal (in werking), de caponnière, het lokaal met de luchtfilter, de waarnemingsklok en een geschutskoepel. Jammer genoeg zijn een aantal van deze locaties slecht of niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, omwille van de smalle trappen.

Praktisch

Kandidaat-deelnemers melden zich best vooraf aan op het aangeduide mailadres. Op de dag zelf kunnen zij voor de ingang van het fort wachten aan het infopunt (het 'glazen huis'), waar de gidsen hen zullen ophalen.

De wandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Wie snel kou heeft (de gemiddelde temperatuur is 16-17°C), kan maar beter een extra stukje kledij voorzien. Op sommige plekken kan  er ook lichte wateroverlast zijn, dus een steviger schoeisel is aangeraden.