Ga verder naar de inhoud

De tuin vertelt, fiets- en wandeltocht langs Landense historische tuinen en parken

Benieuwd naar wat er zich afspeelt achter hoge hagen en monumentale muren? Op 10 september, Open Monumentendag, stellen drie eigenaars uitzonderlijk hun historische tuinen en parken gedeeltelijk open voor het publiek.

Vrij bezoek
Landschappelijk erfgoed
Privéwoning
Volzet
Dit is een activiteit van

IOED Zuid-Hageland, in samenwerking met stad Landen.

IOED Zuid-Hageland

In de Dorpsstraat in Attenhoven vormt de groene voortuin met kunstig gesnoeide taxussen van huis Robyns een klein voorsmaakje van de fraaie tuin die zich achter het huis bevindt. Hoewel de tuin vrij recent (her)aangelegd werd, bouwt ze qua ontwerp én plantgoed voort op een historische tuin uit de tweede helft van de 19e eeuw. Zo bevindt er zich zo goed als zeker een Belgisch kampioen in de tuin! Niet alleen de huidige eigenaars onderhouden de tuin met hart en ziel, ook de mysterieuze vorige eigenares deed dat…

Ontdek via de fiets- en wandellus ook de twee andere plekken: kasteel Hooleyck in Rumsdorp en het kasteel van Waasmont. De fietslus leidt je ook langs de retrotentoonstelling van erfgoedvereniging Pepijn@Landen in Neerwinden.

Praktisch

Dit evenement vormt één geheel met de evenementen in het kasteel van Hooleyck (Rumsdorp) en het kasteel van Waasmont. Je combineert de drie locaties via een fietslus, die je op elk van de locaties kan starten. Een kortere wandellus leidt je door de Beemden naar kasteel Hooleyck. Een infobrochure met de routes is op elke locatie te verkrijgen.

Er zullen om het halfuur gratis rondleidingen plaatsvinden. Om zeker te zijn van je plek, is vooraf inschrijven aangewezen.

Kom te voet of met de fiets. Parkeren kan op de openbare weg, maar parkeerplaatsen zijn beperkt.