Ga verder naar de inhoud

De Scute: hart en ziel voor maritiem erfgoed

Al meer dan 30 jaar zetten tientallen vrijwilligers van De Scute vzw uit Blankenberge zich met hart en ziel in voor het maritiem erfgoed van het steedje.

Vrij bezoek
Varend erfgoed
Dit is een activiteit van

De Scute vzw i.s.m. Lokaal Bestuur Blankenberge

De Scute Blankenberge

Mooie realisaties zoals de Blankenbergse Schuit B1 Sint Pieter, de dorys, Atkinsloep, Mirror,  enz. werden in al die jaren gerealiseerd. Met hart en ziel vertegenwoordigen de Scutevrijwilligers met de B1 Sint Pieter en de B72 Jacqueline-Denise de Blankenbergse visserijgeschiedenis op alle grote en minder grote maritieme evenementen in het binnen- en buitenland.

Een klein maar fijn museum dat de visserijgeschiedenis van Blankenberge in de verf zet, tentoonstellingen en thema-gebonden voorstellingen in de Scuteloods zorgden mee voor de uitstraling van de Blankenbergse visserijgeschiedenis.

In de loods bevindt zich een klein museum dat de geschiedenis van het rijke vissersverleden van Blankenberge weerspiegelt.  Een gids vertelt u over de “Roesschaert”, de zeekaarten, het houtbewerkingsmateriaal, de vismethoden, het vissersleven en de houten scheepsbouw.

Op de maritieme site zijn ook, een loodskotter, een garnaalkotter in aanbouw en een overzicht van al onze projecten te bezichtigen 


Praktisch

Doorlopend uitleg door de leden van De Scute vzw.