Ga verder naar de inhoud

De Govaertskapel: startpunt voor een kapelletjestocht door Oedelem

De Govaertskapel werd in 1884 gebouwd in zijn eigen park. In 1951 werd er aan het park een ommegang toegevoegd. De kapel is nog steeds in gebruik en heeft vele verhalen te vertellen. Via de fietslus die hier start kan je nog meer kapellen ontdekken. 

Vrij bezoek
Landschappelijk erfgoed
Religieus erfgoed
Dit is een activiteit van

het gemeentebestuur Beernem in samenwerking met de enthousiaste vrijwilligers van de cultuur- en erfgoedraad en het comité Open Monumentendag. 

De Govaertskapel is het startpunt van een fietslus van 18,5 km die je langs de vele kapelletjes van Oedelem voert. Onderweg leer je meer over hun ontstaan, de gebruiken bij de kapel of de mensen die er met hart en ziel van houden. Aan de Govaertskapel kan je ook iets drinken en intussen je inbreng geven over de restauratieplannen van het gemeentebestuur. Want de kapel, ommegang, het park en de toegangsweg hebben dringend wat liefde nodig. Kom alvast de magie van de site beleven.

Toegankelijkheid

De site van de Govaertskapel is toegankelijk via een onverharde, maar goed begaanbare/berijdbare trage weg van 80 meter lang. Ook de site van de Govaertskapel is onverhard maar goed toegankelijk. De fietstocht is 18,5 km lang, deels verhard en deels onverharde paden. Het hoogteverschil langs de tocht is 28 meter.

Praktisch

De brochure met informatie over de Govaertskapel en de andere kapellen langs de fietslus is verkrijgbaar aan de infostand naast de kapel. 

Er is ook een fietslus voor de kapelletjes in Sint-Joris-Beernem-Zeldonk