Ga verder naar de inhoud
LUCID HERITA Caroline Geerts 2 min Geerts
Favoriet van
Caroline Geerts

De Bottelarij, waar je de ziel van lokaal bier kan proeven

Proef ons speciaal huisbier en ontdek de prachtige Bottelarij in Ulbeek, de thuisbasis van AKSI vzw, een plaats voor sociale tewerkstelling. Geniet er van lokale bieren, huisbereid lekkers en originele kunst.

Vrij bezoek
Industrieel erfgoed

In Ulbeek wordt al lang geen bier meer gebrouwen. Dat hield AKSI niet tegen om toch een eigen bier te creëren. 't Bottelke, gebrouwen door Brouwerij Jessenhofke (Hasselt), heeft een unieke en frisse smaak. Ontdek het tijdens Open Monumentendag.

Toegankelijkheid

In het renoveerde Bottelarijgebouw aan de Ulbeekstraat 21, vind je de Bottelarij, een plaats voor sociale tewerkstelling.


Geniet met ons huisbier 't Bottelke vanop ons terras van de voormalige brouwerijsite, die een blijvende herinnering aan het rijke brouwerijverleden van Ulbeek is.

De Bottelarij is vanaf 10 tot 21 uur vrij toegankelijk.

(Je vindt de Bottelarij op nr 21; het woonhuis en andere delen van de voormalige brouwerijgebouwen zijn in privébezit en dus géén eigendom van AKSI en niet publiek toegankelijk.)

Praktisch

De Bottelarij is vanaf 10 tot 21 uur vrij toegankelijk.

Deelnemen aan het met hart en ziel huisbereid ontbijt op Open Monumentendag om 10 uur kan uitsluitend mits reservatie vooraf op info@debottelarij.be

Ons all-in ontbijt omvat het volgende voor 30 euro per persoon (15 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar; gelieve dit wel bij reservatie te vermelden): een uitgebreide keuze aan huisgemaakte zoete en hartige broodvariaties uit eigen bakkerij zoals zoet kaneelbrood, smeuïge kaasvlecht, gekruide zalmbroodjes, boerenbrood, brioches, melkbroodjes en nog veel meer. Dit alles wordt vergezeld van fijne vleeswaren, kazen, huisbereide confituur en nog meer (h)eerlijk lekkers volgens marktaanbod en seizoen. Daarnaast een smakelijk eiergerechtje zoals bijvoorbeeld tortilla. Als dessert serveren we rijstpap én heerlijke verse pannenkoeken.

Koffie, thee, appelsap en cava doen we er gratis à volonté voor je bij. Kortom: teveel om op te noemen.

Van harte welkom.

10 september 2023
10:00 - 21:00
De Bottelarij
Ulbeekstraat 21
3832 Ulbeek