Ga verder naar de inhoud

Campuswandeling Studentenfolklore

Heb je je altijd al afgevraagd wat er gebeurt tijdens een Vrijzinnig Zangfeest of wat het Spel Zonder Grenzen is? Op Open Monumentendag nemen we je mee naar de wonderbaarlijke wereld van de studentenrituelen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Wandelroute
Fotografie door Isabelle Selleslag

Reis je naar de VUB-campus, dan kom je terecht in een wonderbaarlijke wereld met uiteenlopende en verrassende studentenfolklore.

Ben je betrokken bij die studententradities? Of weet je niet waar je het hebt bij het aanschouwen van de activiteiten van de ogenschijnlijk vreemd geklede jonge individuen? Misschien ben je net iemand die bij de confrontatie met 'vreemde culturen' helemaal opleeft en staat te popelen om er verder kennis mee te maken?

Deze wandeling neemt je mee doorheen de VUB-jaarkalender met studentikoze activiteiten en zet je aan tot nadenken over de potentiële erfgoedwaarde van die praktijken.

Een initiatief van het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven (CAVA), het Universiteitsarchief van de VUB.


Praktisch

In de omgeving van de campus zijn er mogelijkheden om iets te drinken. De wandeling zal maximaal 1.5 uur duren. Aangezien de wandeling buiten zal plaatsvinden, is het aangeraden je te kleden op het weer.